Flört Konularında Pek İyi Değilseniz…. Sol Gözüne Bakın

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde davranış bilimleri alanında kıdemli öğretim görevlisi olan Dr. Tara Swart, mantığını açıklamak için birinin bebeğini kucağına alması örneğini kullandı.

‘Çoğu insan sağ elini kullanıyor, dolayısıyla bebeklerini sol kollarında tutuyorlar, böylece bir şeyler yapmak için baskın ellerini kullanabilirler.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde davranış bilimleri alanında kıdemli öğretim görevlisi olan Dr Tara Swart, birisinin sol gözüne bakmanın kalıcı bir bağlantı kurmanıza yardımcı olabileceğini açıkladı.

Bu, bebeğinize baktığınızda sağ gözünüzün sol gözüne baktığı ve ardından optik sinirden gelen etkileşimin beynin etrafında dolaştığı anlamına geliyor.

Duyguların geldiği amigdalayı etkiliyor!

‘Bu, anne ve bebek arasındaki bağın bir parçası olan bu duygusal rezonans döngüsünü yaratıyor.’

Aynı zamanda yazar olan Dr. Swart şunu ekledi: ‘Dolayısıyla sağ göz-sol göz teması, biriyle kurabileceğiniz en bağlayıcı göz temasıdır.

‘Eğer biriyle bir bağ kurmaya çalışıyorsam, bu istatistiksel olarak aranızda iyi bir uyum yaratma olasılığı en yüksek olanıdır.

Sarılmak, karşılıklı gülüşmek bunlar bağlanma hormonu oksitosin düzeyinin yükselmesine neden olan türden şeylerdir, dolayısıyla gardınızı düşürmeniz, karşınızdaki kişiye güvenmeniz ve sağlıklı bir risk almanız daha olasıdır.

Çoğunlukla ‘aşk hormonu’ olarak adlandırılan oksitosin, duygusal tepkileri düzenlemeye yardımcı olur ve beynin hipotalamus kısmında üretilir ve hipofiz bezi tarafından kan dolaşımına salgılanır.

Araştırmalar oksitosinin aynı zamanda anksiyolitik özelliklere de sahip olabileceğini, yani kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösterdi.

Dr Swart, daha güçlü duygusal bağlar oluşturmaya yönelik diğer ipuçlarının arasında el sıkışma, öpüşme veya sarılma gibi ‘uygun fiziksel etkileşimin’ yer aldığını belirtti.

‘Uygunluğuna bağlı olarak, minimum bir el sıkışma, belki bir kucaklaşma, belki de yanaktan bir öpücük, hangi durumda olduğunuza bağlı olarak’ dedi.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir