Fenerbahçe “VAR görüntüleri” iddiasıyla ilgili TFF Etik Kurulu’na yanıtlarını gönderdi

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, daha önce yaptığı bir açıklamada eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta’nın VAR görüntülerini Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a gönderdiğini iddia etmişti. Bu iddia kapsamında başlatılan soruşturmada Ali Koç’a bazı sorular yöneltildi. Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu tarafından yazılı şekilde gönderilen sorulara cevap verdi.

ETİK KURULU’NUN ALİ KOÇ’A SORDUĞU 2 SORU

1- Adana Demirspor A.Ş. – Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan müsabakadaki bir pozisyonun VAR görüntüsü, dönemin MHK Başkanı Lale Orta tarafından size gönderildi mi?

2-Yukarıdaki soru haricinde söylemek istediğiniz başkaca bir husus var mıdır?

ALİ KOÇ’UN ETİK KURULU’NA CEVABI

Kulübümüz, söz konusu iddiaların ortaya atılmasının hemen ardından 19.10.2023 tarih ve 522 sayılı yazı ile Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na başvurmak suretiyle ‘‘iddiaların gerçeklik payı konusundaki şüpheleri gidermek ve kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bu iddiaların detaylı bir şekilde araştırılmasını ve gereken adımların atılmasını’’ talep etmiştir. Kurulunuz tarafından başlatılan bu sürecin Kulübümüzün başvurusu üzerine başlatılıp başlatılmadığı hususunda bugüne kadar TFF Yönetim Kurulu tarafından Kulübümüze herhangi bir bildirim yapılmadığı gibi bilgi dahi verilmemiştir.

Kaldı ki tarafımızca yapılan ve Türk futbolunda etik dışı davranışların önlenmesini amaç edinen tek başvuru bu değildir. Nitekim her gün bir başka vahim iddianın ortaya atıldığı Türk futbolunda ciddi otoriteler tarafından dile getirilen ve dayanaksız olmayan tüm iddiaların soruşturulması adına tarafımızca Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na mütemadiyen başvurulmaktadır.

Her şeyden evvel, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Fenerbahçe Futbol A.Ş. başkanlığı görevine geldiğim ilk günden bu yana Türk futbolunun daha dürüst, daha şeffaf ve daha adil yönetilebilmesi adına gösterdiğim haklı duyarlılık futbol kamuoyunun malumudur. Türk futbolunu gerek ahlaki gerekse yönetsel olarak hak ettiği seviyeye taşıma gayesiyle yola çıkmış bir kişi olarak, Galatasaray A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Erden Timur’un dayanaktan yoksun ve tamamen mesnetsiz iddialarına cevap verme lüzumu doğmuş olması dahi şahsım adına en hafif tabirle talihsizliktir.

“VAR GÖRÜNTÜSÜ ORTA TARAFINDAN HİÇBİR SURETLE GÖNDERİLMEDİ”

Yazınıza hitaben, Adana Demirspor A.Ş. – Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan müsabakadaki bir pozisyonun VAR görüntüsünün, dönemin MHK Başkanı Sayın Lale Orta tarafından şahsıma doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir suretle gönderilmediğini Kurulunuzun bilgisine sunarım.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x